Corgi Tudástár

Erről a betegségről sok minden kering az interneten. Magyar nyelvű tudományos cikk sajnos nem elérhető. Így egy angol nyelvű cikket közlünk erről, akit mélyebben érdekel a téma, az biztosan elolvassa.

Általános megjelenés: Mélyre állított, erőteljes, robosztus, éber és élénk, szubsztancia és szívósság benyomását keltve kis formátumban.

A corgi általánosságban egészséges fajta. Mégis terhelheti néhány betegség, melyek ha a tenyésztő nem kellően körültekintő, bizony a későbbiek során gondot okozhatnak. Szerencsére ezek a betegségek ma már szűrhetőek, így kiküszöbölhető manifesztálódásuk.

Egyértelműen azoknak javasolható, akik olyan problémamentes kistestű kutyát szeretnének tartani, akivel kellemes az együttélés, de szükség esetén tudja azt, amit a nagyok. A Corgi nagy kutya kis lábakon.

A kölyök árát sok minden befolyásolja, de elmondható, hogy ez nagyban függ a szülőpár kvalitásaitól. Értjük ezalatt az egészségügyi szűrések eredményeit, a szülők kiállítási eredményeit és vérvonalát. Kennelünkben nem kapható kölyök törzskönyv nélkül, és az árat nem befolyásolja az, hogy a gazdi milyen "célra" keres kiskutyát. Egy kiállítási...

Ez egy nagyon nehéz téma. Sok esetben vékony jég választja el a tenyésztőt és a szaporítót. Vannak olyan szaporítók, akik törzskönyvet is adnak a kölykökhöz. Nos akkor mi alapján tudjuk őket megkülönböztetni? Lássunk néhány gondolatot, de inkább tényt, ami a tenyésztőket jellemzi: